Η διοίκηση της FULGOR ανακοίνωσε κι άλλες απολύσεις!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κι άλλες απολύσεις ανακοίνωσε η διοίκηση της FULGOR σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ν. Νικολόπουλος. Η 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκευή, κύλησε με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι βροντοφώναξαν με τον τρόπο τους «ΟΧΙ άλλες απολύσεις» στην επιχείρηση. Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, το μέλος Κ. Κατεμής, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κέντρου στον αγώνα των εργαζομένων και ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση…

Ν. Νικολόπουλος: Φτάνουν πια οι απολύσεις!

«Δεν γύρισε «γρανάζι» στη FULGOR αυτές τις δύο μέρες. Λέμε όχι στις απολύσεις, όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, ναι στην επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή άλλων ατυχημάτων – το τελευταίο διάστημα είχαμε 2-3 ατυχήματα-. Βρισκόμαστε όλοι στον αγώνα και συνεχίζουμε. Φτάνει πια! Φτάνουν πια οι απολύσεις! Η εταιρεία απεναντίας ανακοίνωσε ότι θα κάνει κι άλλες απολύσεις στο επόμενο διάστημα. Το βαρέλι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάτο για μας κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι βαρ΄λυς ο πέλεκυς πάνω στα κεφάλια των εργαζομένων, αφού αυτή τη στιγμή προχωρούν και σε νέες απολύσεις».

Κ. Κατεμής – Μέλος εργατικού Κέντρου Κορίνθου:
Το Εργατικό Κέντρο συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της FULGOR

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της FULGOR. Οι συνάδελφοι δεν ξέρουν «που πατάνε και που βρίσκονται» και το Εργατικό Κέντρο έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται και μάλιστα με έναν τόνο παραπάνω. Όταν έγινε η σύσκεψη με τη διοίκηση της FULGOR και εκπροσώπους της πανελλήνιας ομοσπονδίας Μετάλλου όταν επρόκειτο να γίνει η αγοραπωλησία, δεσμεύτηκαν όλοι ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αντ΄ αυτού είδαμε 60 απολύσεις. Ο όμιλος Στασινόπουλου είναι γνωστός στην Κορινθία, έφυγε με 6 νεκρούς και απολύσεις από τη Σωληνουργία και επιστρέφει με 60 απολύσεις και κάποιους τραυματίες στη FULGOR. Θα υπερασπιστούμε το σωματείο εργαζομένων, ο αγώνας συνεχίζεται και είναι πολύ θετικό ότι η απεργία είναι καθολική».