ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ της αστυνομίας για ελλείψεις και περικοπές

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η σημερινή μέρα εορτασμού του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου έγινε αφορμή για να μιλήσουν όλοι για το μεγάλο έργο της αστυνομίας το οποίο διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες

Με αφορμή τη σημερινή μέρα εορτασμού του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου αξιωματικοί, απλοί αστυνομικοί και απόστρατοι, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών για να τιμήσουν τον Προστάτη τους. Η χθεσινή μέρα όμως, έγινε αφορμή για να μιλήσουν όλοι, -ακόμα και ο αστυνομικός Διευθυντής- για το μεγάλο έργο της αστυνομίας το οποίο διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με περικοπές μισθών και τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Οι αστυνομικοί, μέσω των εκπροσώπων τους θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο αρμόδιο υπουργείο και στην κυβέρνηση και να τονίσουν ότι χωρίς κίνητρα, με περικοπές και μεγάλες ελλείψεις, δεν μπορεί ο αστυνομικός να επιτελέσει το πολύ σοβαρό έργο της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών. Οι ίδιοι θέλουν και κάνουν ό,τι καλύτεροι μπορούν, αλλά τα μεγάλα προβλήματα προκαλούν τροχοπέδη στο έργο τους και μακάρι αυτό να μην στοιχίσει κάποια στιγμή ακριβά εις βάρος πολιτών…

Χ. Μουρελάτος:
Προσπαθούμε για  ό,τι καλύτερο, παρά τις αντίξοες συνθήκες

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε στους πολίτες ό,τι καλύτερο, παρά τις περικοπές που κι εμείς έχουμε υποστεί και τις αντίξοες συνθήκες εργασίας. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες και για να νιώθουν ασφάλεια. Οι συνάδελφοι έχουν υπερβεί πολλές φορές τις δυνατότητές τους για να καλύψουν τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται! Γιατί ξέρουν ότι επιτελούν έργο για το λαό και την ασφάλεια του κόσμου».

Χ. Τετράδης:
Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια δύσκολη μέρα για όλη τη χώρα. Η θέση μας θα έπρεπε να ήταν στην πλατεία Συντάγματος για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε. Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η θέση μας πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και όχι των δυνατών. Γιατί, δυστυχώς, όταν η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει λύσεις, αναγκάζεται να τις δίνει η αστυνομία. Οι μισθοί πολλών αστυνομικών βρίσκονται κάτω του μετρίου και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Α. Σπυράκος:
Παρά τα προβλήματα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση

«Ας φωτίσει ο Άγιος Αρτέμιος και τους αστυνομικούς ώστε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά και τους πολιτικούς. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ταυτόχρονα πρέπει να είναι σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών».