ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ για την πώληση της FULGOR

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μια νέα εποχή ξεκίνησε στην εταιρεία FULGOR η οποία αγοράστηκε από τον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ του κ. Στασινόπουλου – Έχουν δεσμευτεί οι αγοραστές για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, λέει το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου
 
Μια νέα εποχή ξεκίνησε από χθες το πρωί για την «πολύπαθη» εταιρεία FULGOR στην οποία εδώ και μερικά χρόνια υπήρξαν αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουμε απολύσεις και διαθεσιμότητες προσωπικού σε μεγάλο βαθμό και έντονες κινητοποιήσεις από την πλευρά των εργαζομένων που ήταν αβέβαιοι για το εργασιακό τους μέλλον. Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων μαζί με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Κορίνθου και την πλειοψηφία των εργαζομένων είχαν φτάσει μέχρι την οδό Πειραιώς και διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας πριν από μήνες, με σκοπό να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για μια επιχείρηση με σοβαρά εχέγγυα που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως στην  παραγωγή καλωδίων με την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει.
 
Χθες το πρωί η μεταβίβαση…
Χθες στις 11:00 περίπου το πρωί, ξεκίνησαν οι τελευταίες συζητήσεις και τελευταία τα διαδικαστικά και οι δύο πλευρές συμφώνησαν και υπέγραψαν τη μεταβίβαση της εταιρείας η οποία από τον Ιταλό ιδιοκτήτη προσχώρησε στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ του κ. Στασινόπουλου. Ήταν το τέλος μιας πολύ θετικής εξέλιξης, οι συζητήσεις της οποίας ξεκίνησαν εδώ και λίγους μήνες. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα από τον περασμένο Δεκέμβρη, ο όμιλος ήταν αυτός που πλήρωνε τους εργαζόμενους. Είχε υπάρξει ενδιαφέρον και από έναν Ιταλικό Όμιλο, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της εταιρείας.
 
Τι θα γίνει με το σύνολο των εργαζομένων;
Το ζήτημα που προκύπτει βεβαίως από δω και στο εξής, είναι τι θα γίνει με το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας. Οι μέχρι τώρα απολύσεις δεν έγιναν επιτακτικά, όπως λένε οι πληροφορίες, από την πλευρά της νέας ιδιοκτησίας της εταιρείας, αλλά ήταν οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων που βγήκαν λίγο νωρίτερα στη σύνταξη ή έγινε κάποιος αμοιβαίος διακανονισμός με όφελος και των δύο πλευρών για να μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Από και πέρα, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων; Οι πληροφορίες λένε, ότι απολύσεις μεν δεν θα υπάρξουν, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να γίνουν «εσωτερικές μετατάξεις» σε τμήματα του Ομίλου…
 
Κ. Μαλανδρένης: (φωτο)
΄Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί για τις θέσεις εργασίας΄
 
«Είναι μια θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και την ύπαρξη της εταιρείας στην περιοχή μας. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν δεσμευτεί και στο Εργατικό Κέντρο και στο αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο, ότι δεν θα κάνουν καμία απόλυση εργαζόμενου, ούτε θα υπάρξουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Μακάρι αυτά να τηρηθούν…».