ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ από την πυροσβεστική για τη χωματερή των Αθικίων

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

S.O.S.  εκπέμπει με επίσημο τρόπο μάλιστα η πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου για την επικινδυνότητα που υπάρχει στο χώρο που βρίσκεται η παράνομη χωματερή των Αθικίων. Να σημειωθεί ότι στο σημείο εκδηλώθηκε προχθές για δεύτερη φορά πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες και μάλιστα πολύ πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ακριβώς δίπλα στη χωματερή βρίσκεται μια τεράστια δασική έκταση και σε περίπτωση που η φωτιά εξαπλωθεί στο δάσος, τότε οι συνέπειες θα είναι ίσως ανεξέλεγκτες για την ευρύτερη περιοχή.
 
Επίσημο έγγραφο…
Με επίσημο έγγραφο προς τον Δήμο Κορινθίων και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία, η Πυροσβεστική Κορίνθου και ο διοικητής της Ι. Καρατζιάς, ζητά την άμεση λήψη μέτρων στην περιοχή με διαχωρισμό της χωματερής από το παρακείμενο δάσος, πριν συμβεί κάτι που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Η πυροσβεστική μπορεί να επενέβη άμεσα και με επίπονες προσπάθειες να κατέφερε να τη θέσει υπό έλεγχο μετά από λίγες ώρες, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορεί να συμβαίνει σε κάθε νέο περιστατικό στο σημείο…
Τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί πριν λίγες ημέρες στην παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην περιοχή των Αθικίων, αναζωπύρωσε προχθές στις 3.30 περίπου μετά το μεσημέρι ένα νέο φορτίο που άδειασε απορριμματοφόρο πάνω σε σκουπίδια που ακόμα κάπνιζαν. Αυτό υποστήριξε ο εθελοντής πυροσβέστης κ. Θανάσης Τσάκωνας, επισημαίνοντας ότι ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, με παρουσία μάλιστα του Διοικητή της κ. Ιωάννη Καρατζιά και με 5 πυροσβεστικά οχήματα, ήταν άμεση και σε συνεργασία με τους εθελοντές πυροσβέστες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 6 το απόγευμα και χωρίς να επεκταθεί στην γύρω δασική περιοχή. Ο κ. Τσάκωνας απηύθυνε έκκληση προς την Δημοτική Αρχή να απαγορεύσει την ρίψη απορριμμάτων στην χωματερή των Αθικίων που θα έπρεπε να έχει κλείσει από το 2008, καθώς όπως τόνισε από καθαρή τύχη η προχθεσινή φωτιά με τους έντονους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, δεν επεκτάθηκε στο διπλανό δάσος.