ΟΧΙ λένε οι πολίτες στο Μεσοπρόθεσμο

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


Αναμενόμενη χαρακτήρισαν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή σε δηλώσεις τους, οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου. «Ό,τι χειρότερο το μεσοπρόθεσμο για την χώρα αυτήν την στιγμή της βαθιάς ύφεσης» το χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κώστας Μαλανδρένης επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσει καταστροφικά για τις εργασιακές σχέσεις και τα όσα κεκτημένα είχαν απομείνει στον εργατικό κόσμο. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιάτου Νίκος Καραββάς προέβλεψε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις το επόμενο διάστημα αφού το μεσοπρόθεσμο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τους πολίτες. Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει το ζήτημα της διαγραφής του Παναγιώτη Κουρουμπλή που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο δήλωσε ωστόσο χαρακτηριστικά: «Εμείς ευχόμαστε την απάντηση του κ. Κουρουμπλή να την είχαν δώσει και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ"

Κ. Γιώτης: 
Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και στον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων κ. Κώστα Γιώτη. Ο ίδιος σχολιάζοντας την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να υπερψηφίσει το μνημόνιο τόνισε ότι η τελευταία ακολουθούσε προδιαγεγραμμένη πορεία δηλώνοντας πως «η απώλεια της δεν γίνεται αισθητή στο μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας». Τέλος τόνισε ότι η πολυπόθητη συναίνεση υπάρχει ως προς τους στόχους της Κυβέρνησης αλλά όχι ως προς τα μέσα για την επίτευξή τους καθώς όπως υπογράμμισε η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει συνένοχη σε μία πολιτική που θα εξαθλιώσει τους πολίτες της Ελλάδας.
 
Γ. Μαρίνης: 
«Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου σημαίνει πολύ απλά, ότι ενώ μέχρι τώρα είχαμε κατεβάσει τα ρολά, τώρα πλέον αγοράσαμε κια τα λουκέτα και τις αλυσίδες για να κλείσουμε οριστικά! Διάλεξαν το «μαχαίρι» αντί για το «πιστόλι», δηλαδή τον αργό και επώδυνο «θάνατο» των μικρομεσαίων. Θεωρώ ότι δεν έκαναν το σωστό κι αυτό που έπρεπε να γίνει για τον απλό κόσμο. Έσωσαν το κράτος και τις τράπεζες και έπνιξαν το λαό!».

Δ, Μαυρέας:  
 
Ελπίδα έχουν για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στο Κιάτο τους θερινούς μήνες οι έμποροι, καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος των εμπόρων της πόλης Δημήτρης Μαυρέας η επισκεψιμότητα στην πόλη φαίνεται να κινείται σε θετικά επίπεδα. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο ίδιος, η επισκεψιμότητα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει κάτι όταν τα επιπλέον μέτρα που φέρνει το ψηφισθέν μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αδειάζουν εντελώς τις τσέπες των καταναλωτών. «Πρέπει να προσέξουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους» δήλωσε ο κ. Μαυρέας προκειμένου όπως τόνισε να κινηθεί η ελληνική αγορά αφού τα εμπορικά καταστήματα εδώ και καιρό στενάζουν. Ο ίδιος τόνισε ότι οι τιμές στις τοπικές αγορές είναι πάντα χαμηλές όμως μπροστά στην λαίλαπα των περικοπών που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές οι προσφορές δεν φτάνουν για να τον προσελκύσουν.