ΔΕΔΕΣ – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ πετούν το γάντι στον Τατούλη

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Γ. Δέδες:  Είναι ανάγκη να αποκατασταθεί το κύρος και η δημοκρατική λειτουργία των περιφερειακών οργάνων
Ν. Πετρόπουλος: Με λυπεί βαθύτατα η παραίτηση Μαλαπάνη – Να υπάρξει άμεση σύγκλιση των στελεχών του συνδυασμού της πλειοψηφίας
 
Έντονη «κινητικότητα», σκεπτικισμός και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χ. Μαλαπάνη. Το θέμα συζητήθηκε και κατά την προχθεσινή σύσκεψη των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Τρίπολη, χωρίς όμως να ανακοινωθεί κάτι επίσημα, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι πληροφορίες λένε ότι μεταξύ των στελεχών και των περισσοτέρων συμβούλων επικρατεί «αναβρασμός», τη στιγμή που ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες, σε δήλωσή του με αφορμή την παραίτηση Μαλαπάνη, κάνει λόγο για άμεσες επιπτώσεις στη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης στην περιφέρεια και θέτει θέμα κύρους και αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων. Από την άλλη,  ο γραμματέας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος ζήτησε την άμεση σύγκλιση των μελών του συνδυασμού της ΄Νέας Πελοποννήσου΄ για να τεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την περαιτέρω λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου μετά τα όσα έχουν προηγηθεί.
 
 
Η ανακοίνωση του Γ. Δέδε
 
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χ. Μαλαπάνη, ο κ. Δέδες δήλωσε τα εξής:  «Η παραίτηση του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί πολιτική πράξη βαρύνουσας σημασίας, με άμεση αναφορά στη συνοχή της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος». Αναδεικνύει ταυτόχρονα, με εμφαντικό τρόπο, το ζήτημα της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, των συλλογικών και ατομικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η προσπάθεια, να συνδυαστεί η παραίτηση, με δήθεν «εξυπηρέτηση συμφερόντων », δε χρειάζεται αντίκρουση. Αδιάψευστος μάρτυρας του ανεπίληπτου  ήθους και της πολιτικής εντιμότητας του Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί η επί τρεις δεκαετίες διαδρομή του στο δημόσιο βίο. Προβάλλει ωστόσο, επιτακτική η ανάγκη, για ευρύ και ειλικρινή διάλογο που θα καταλήξει σε γρήγορες αποφάσεις για την αποκατάσταση του κύρους, της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας των Περιφερειακών οργάνων».
 
                                                           
Η ανακοίνωση Πετρόπουλου
 
Σύσκεψη πραγματοποίησε προχθές η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για την Πελοπόννησο με θέμα την ανασυγκρότηση της. Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία κ. Νίκος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στον ορισμό του νέου Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε κατά τη σύσκεψη.  Στη σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και το ζήτημα της παραίτησης του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρήστου Μαλαπάνη. Στο ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Πετρόπουλος, δηλώνοντας ότι τον λυπεί βαθύτατα η παραίτηση Μαλαπάνου,  συνιστώντας ωστόσο «ψυχραιμία» στα στελέχη της Περιφερειακής Επιτροπής. Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η σύγκλιση των στελεχών της Νέας Πελοποννήσου προκειμένου να εξεταστεί η ατομική και συλλογική τους λειτουργία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 
O Π. Αλευράς στη θέση του  Χ. Μαλαπάνη
Ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς θα είναι -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- ο αντικαταστάτης στην αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας του παραιτηθέντος Χρήστου Μαλαπάνη. Η οριστική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, να σημειωθεί, για να γίνει αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ο Παναγιώτης Αλευράς θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος.