΄Πρωτιά΄ της Κορινθίας στην εγκληματικότητα

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αύξηση της μικρο-εγκληματικότητας με ληστείες σπιτιών και αυτοκινήτων και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε υψηλό ποσοστό παρουσιάζει η Πελοπόννησος, όπως ανέφερε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας, ταξίαρχος Ηλίας Γεργακόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην περιφέρεια παρουσιάζει η Κορινθία και ακολουθεί η Μεσσηνία, με τη Λακωνία και την Αργολίδα να κινούνται στα ίδια επίπεδα, ενώ η Αρκαδία «θεωρείται ο πιο ήσυχος νομός». Παράλληλα, ο ταξίαρχος ζήτησε συνεργασία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στην Κορινθία, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρουσιάζεται αύξηση της εγκληματικότητας με κλοπές και διαρρήξεις. Τελευταία, είπε, έγιναν αρκετές συλλήψεις δραστών, που ενέχοντο σε ληστείες, εν ώρα ύπνου. Προβλήματα, πρόσθεσε, παρατηρούνται στους δρόμους, λόγω της κομβικής θέσης του νομού και της γειτνίασής του με την Αθήνα. Στην περιοχή παρατηρείται «εισαγόμενη» εγκληματικότητα, ενώ εσχάτως ανακύπτει πρόβλημα στο λιμάνι, αφού λόγω θαλάσσιας σύνδεσης με την Ιταλία συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες, κυρίως Αφγανοί.
 Η εγκληματικότητα λοιπόν στην Κορινθία καλά κρατεί, ενώ σύμφωνα με τους πολίτες, η ανασφάλειά τους μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, αφού οι δράστες αποδεικνύονται αδίστακτοι και χωρίς έλεος απέναντι σε φιλήσυχους πολίτες και ολόκληρες οικογένειες που δεν διστάζουν να μπαίνουν στα σπίτια τους ακόμα κι όταν αυτοί βρίσκονται μέσα και κοιμούνται με σκοπό να τους κλέψουν! Η αστυνομία, -με όση δύναμη διαθέτει και με τις μεγάλες ελλείψεις να αποτελούν τροχοπέδη όσον αφορά στην προστασία των πολιτών-, παρεμβαίνει και κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερη μπορεί. Τι γίνεται όμως, όταν αυτή βρίσκεται μακριά, όπως συμβαίνει σε απομονωμένες περιοχές του νομού που δεν βλέπουν αστυνομικό ούτε με κιάλια;
 
Μπήκαν σε σπίτι ιερέα την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν!
 
Ένας 51χρονος ιερέας από την περιοχή των Ισθμίων κατήγγειλε στην αστυνομία, ότι γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι του την ώρα που αυτός και η οικογένειά του κοιμόντουσαν. Οι δράστες, χωρίς να υπολογίσουν διόλου την παρουσία τους, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, 400 ευρώ μετρητά, 4 άμφια, αλλά και…το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, αφού πρώτα άρπαξαν τα κλειδιά από κάποιο σημείο του σπιτιού! Δεν φαντάζεται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί, αν κατά το διάστημα της κλοπής, ξυπνούσε κάποιο μέλος της οικογένειας, ενώ ο 51χρονος ιερέας δήλωσε ιδιαίτερα τρομοκρατημένος για το συμβάν.
 
 
Αφαίρεσαν κοσμήματα και μετρητά από 74χρονο…
 
Ένας 74χρονος από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στις 24 του μηνός και κατά το χρονικό διάστημα από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα που ο ίδιος απουσίαζε, άγνωστοι εισέβαλαν στην εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους και του αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ, αλλά και 5.500 ευρώ σε μετρητά.