ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ στο Δ.Σ. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Στάμου κατήγγειλε «πισώπλατες μαχαιριές εκ των έσω» από αιρετούς και μη της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων και παραιτήθηκε από σύμβουλος
 
Αφήνοντας αιχμές κατά αιρετών προσώπων από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, χωρίς όμως να κατονομάσει ή να «φωτογραφήσει» κάποιους συγκεκριμένα, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας και του συνδυασμού του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη κα Μαρία Στάμου στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, παραιτήθηκε και από το συνδυασμό της πλειοψηφίας αλλά και από Δημοτική σύμβουλος. Η παρέμβασή της ήταν ολιγόλεπτη και μετέφερε τον προβληματισμό της στο Σώμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Στάμου είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Απογραφής του Δήμου για την περιοχή. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ίδια ανέφερε ότι δέχτηκε «μαχαιριές εκ των έσω», δηλαδή από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας και κυρίως από αιρετούς της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων. Αρκετοί παρερμήνευαν λόγια της, παραπληροφορούσαν τον Δήμαρχο, δέχτηκε λεκτικές επιθέσεις και αποδοκιμασίες, ενώ γενικότερα λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα υπό πίεση, κάτι που δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται. Στην ομιλία της ανέφερε ότι αισθάνεται πίκρα και απογοήτευση από κάποιες συμπεριφορές, ότι είδε σαρδόνια χαμόγελα, παρερμηνείες λεγομένων της, σπίλωση, ενώ κάποιοι έφτασαν ακόμα και στην πόρτα του Δημάρχου για να την κατηγορήσουν, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση. Μίλησε με καλά λόγια για τον κ. Λογοθέτη, τον οποίο χαρακτήρισε έντιμο και ευγενή, αλλά με ένα μειονέκτημα όπως έχουν άλλωστε όλοι. Ότι δεν μπορεί να πει εύκολα «Όχι», με αποτέλεσμα να παραχωρείται έδαφος στους κακεντρεχείς και να δημιουργούνται αδικίες σε βάρος άλλων. «Δεν μπορώ να συνεργάζομαι με κάποιους που με περιμένουν στη γωνία. Ανεξαρτητοποίηση για μένα σημαίνει προδοσία. Επομένως, αυτό που απομένει είναι να παραιτηθώ και είναι για μένα θέμα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας. Παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου. Δεν θα συμμετάσχω πλέον στα Δ.Σ. όμως θα ήθελα να ολοκληρώσω το έργο μου στην επιτροπή απογραφής, εφόσον το επιθυμεί και ο Δήμαρχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Στάμου.
 
Ν. Λόης: Η παραίτηση μας άφησε εμβρόντητους
 
Αποσβολωμένους και εμβρόντητους άφησε τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Κώστα Λογοθέτη η παραίτηση της κας Στάμου, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Λόης. Ο ίδιος έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κίνηση παραίτησης με τη συνοδεία σοβαρών καταγγελιών εκ μέρους της κας Στάμου, την οποία και χαρακτήρισε εξαιρετικά ευαίσθητο άνθρωπο που έχει πολλά να προσφέρει στον νέο Δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων. Ο κ. Λόης μέσα από τις δηλώσεις του κάλεσε την κα Στάμου να το ξανασκεφτεί καθώς όπως τόνισε ο Δήμος έχει ανάγκη την προσφορά της.