Τι ακριβώς περιέχει μέσα η σπηλιά των Αγίων Θεοδώρων

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σύμφωνα με μαρτυρίες εμπλεκομένων αποκλειστικά 
στο Korinthianews.blogspot.com
 
Οι εξελίξεις συνεχίζονται σχετικά με τον κρυμμένο θησαυρό σε δημόσια έκταση μεταξύ Σουσακίου και Αγίων Θεοδώρων και σύμφωνα με μαρτυρίες εμπλεκομένων, η  υπόθεση φαίνεται να παίρνει πλέον καθαρά το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην υπόθεση θα υπάρξει μεγάλο «μπλέξιμο» αφού θεωρούν ότι υπάρχουν παρατυπίες ακόμα και από δημόσιες υπηρεσίες! Η πρώτη αίτηση ανασκαφών κατατέθηκε στις 21/10/10 στην Κτηματική υπηρεσία Κορίνθου, με αριθ. Πρωτοκόλλου: 118/21/1/2010 ενώ είχε προηγηθεί στις 28/12/09 ιδιωτικό συμφωνητικό με τους δύο δικαιούχους, -τον κάτοχο του χειρόγραφου και τον εξάδελφό του- και ενός αντίκλητου, όπου είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί και το ποσοστό 40-40-20 αντίστοιχα. Στις 15/3/11 υπήρξε νέα αίτηση λόγω της αλλαγής του αντίκλητου από τους δύο δικαιούχους, η οποία κατατέθηκε στις 11/4/11 όταν συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στο σημείο που βρίσκεται ο θησαυρός είχε πάει τον πρώτο αντίκλητο ο ένας εκ των δικαιούχων από τη Θεσσαλονίκη, στις 31/12/09, δηλαδή τρεις μέρες μετά το πρώτο ιδιωτικό συμφωνητικό. Ο δεύτερος αντίκλητος που αντικατέστησε τον πρώτο με εξουσιοδότηση των δικαιούχων, καταθέτει δεύτερη αίτηση στις 11/4/11 ως ΣΥΝΕΧΕΙΑ της πρώτης αίτησης, η οποία ρητά αναφέρει στην αρχή τη λέξη «Επανερχόμενος», εννοώντας στην αρχική αίτηση. 11 μέρες πριν όμως, έχει καταθέσει αίτηση ανασκαφών και ο πρώτος αντίκλητος που στο μεταξύ κινείται μόνος του και ενώ του έχει υποδειχθεί το σημείο στις αρχές του 2010 από τον έναν εκ των δικαιούχων, παρουσία και τρίτου προσώπου. Στο σημείο αυτό οι δικαιούχοι ερωτούν, γιατί η Κτηματική υπηρεσία δεν ενημέρωση τον δεύτερο αντίκλητο στις 11/4/11, ότι έχει προηγηθεί (πριν 11 μέρες) κι άλλη αίτηση για το ίδιο ακριβώς σημείο. Και επίσης, γιατί, στις αιτήσεις που εστάλησαν στο παράρτημα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην Πάτρα μετά την εμπλοκή που προέκυψε, δεν πήγε η πρώτη αίτηση και πήγαν, η δεύτερη και η Τρίτη…
 
Τι απαντά η Κτηματική υπηρεσία…
Σε επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνο της Κτηματικής υπηρεσίας Κορίνθου, σχετικά με το παραπάνω ερώτημα, μας απάντησε ότι η πρώτη αίτηση δεν εστάλη στο Νομικό Συμβούλιο, επειδή είχε ήδη απορριφθεί, διότι αφορούσε μεγάλη έκταση και εθεωρείτο ότι θα υπήρχε ζημία σε δασική περιοχή. Γι΄ αυτό και πήγαν στο Νομικό Συμβούλιο οι άλλες δύο αιτήσεις, η 2η και η 3η, που αφορούσαν σαφώς μικρότερη έκταση ανασκαφής.
 
500 εκ. ευρώ εκτιμάται ο θησαυρός…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που αρχικά είχαν διαρρεύσει σχετικά με το τι περιέχει η σπηλιά. Ούτε ξίφος του Κων/νου Παλαιολόγου, ούτε φυσικά αξία θησαυρού 50 δις ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο χειρόγραφο και μάθαμε αποκλειστικά από έναν εκ των δικαιούχων και κατόχων του, στη σπηλιά υπάρχουν τα εξής: 1 εκ. χρυσές λίρες, 500 τάλαντα, 380 βενετσιάνικα νομίσματα και μία κασέλα 20Χ20 με σμαράγδια. Χονδρικά, η αξία όλων αυτών κυμαίνεται περί τα 500 εκ. ευρώ, καθαρός πειρατικός θησαυρός.