Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τατούλη στην Π.Ε. Κορινθίας

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας επισκέφτηκε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του αν. υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη το περασμένο Σάββατο. Πληροφορίες έλεγαν από νωρίς χθες το πρωί ότι ο ίδιος έκανε ελέγχους και ότι «πέρασε από κόσκινο» αρκετές υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας, αλλά κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που ακολούθησαν, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο.  Και οι δύο άνδρες στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το σχεδιασμό έργων στην Κορινθία και συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να υπάρξουν για να απορροφηθούν όσο γίνεται περισσότερα κονδύλια για έργα ανάπτυξης και προόδου σε όλη την Πελοπόννησο….

΄Κράτησε χαμηλούς τόνους΄...
Έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης που είχε σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης  μέσα από δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κορινθίων. Ο κ. Τατούλης κλήθηκε να διευκρινίσει την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο περί απρέπειας υπουργών σε ότι αφορά παρεμβάσεις τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν προσωπική αναφορά στην πρόσφατη παρέμβαση του κ. Μπεγλίτη αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην
Περιφέρεια, αλλά γενική διαπίστωση με πολιτικούς όρους. «Είναι από τις καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόοδο του τόπου η υπευθυνότητα από όλους μας. Δεν μπορεί να είναι ένα αδιάκοπο κουτσομπολιό η πολιτική ζωή του τόπου μας. Οφείλουμε όλοι να αποδώσουμε τα μέγιστα στον θεσμικό ρόλο που μας έχουν αναθέσει», δήλωσε σχετικά ο κ. Τατούλης.

΄Η Περιφέρεια θέλει ένα «γερό» Πανεπιστήμιο΄…
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους Πελοποννήσιους πολίτες κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην φημολογούμενη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο ίδιος τόνισε ότι για τον στόχο του υψηλού βαθμού αυτοδιαχείρισης που επιθυμεί να επιτύχει για την Πελοπόννησο η Περιφέρεια, το γερό πανεπιστήμιο είναι ένα βασικό εργαλείο. Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δεδομένη η πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διατηρήσει ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός να αποφασίζει ερήμην των Πελοποννήσιων Πολιτών για τέτοια σημαντικά ζητήματα.