Αποτροπιασμός και κατακραυγή για το «ραντεβού θανάτου» των χούλιγκαν

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Με καλάζνικοφ και πυροβολισμούς θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους, -όπως ήδη έχουμε αναφέρει από την Κυριακή-, δυο ομάδες φιλάθλων  στη Κόρινθο! Η αιματηρή συμπλοκή έγινε ξημερώματα Σαββάτου ενώ τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής ,μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο final four της Βαρκελώνης. Μια ομάδα οπαδών του Παναθηναικού πήγε στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσει με αποτέλεσμα να σημειωθεί η πρώτη συμπλοκή που έληξε χάρη στη επέμβαση της αστυνομίας. Ωστόσο οι φίλαθλοι των δυο ομάδων έδωσαν ραντεβού  για να λύσουν τις διαφορές τους λίγο αργότερα στη περιοχή της Καλλιθέας στην Κόρινθο. Εκεί πήγαν επτά οπαδοί του ΠΑΟ όπου δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από τρεις του Ολυμπιακού που είχαν φθάσει στο σημείο  οπλισμένοι. Οι δύο τραυματίες 27 και 28 ετών  διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου με τραύματα στα πόδια  ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του ενός νεαρού στο νοσοκομείο ΚΑΤ . Στον τόπο του επεισοδίου από τους αστυνομικούς βρέθηκαν δώδεκα κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Οι δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση γίνεται από το τμήμα ασφάλειας Κορίνθου. Στο μεταξύ παραδόθηκε στην ασφάλεια Κορίνθου γιός αστυνομικού που συμμετείχε στη συμπλοκή και είχε μεσολαβήσει για να κλειστεί το ραντεβού και θεωρείται ο ηθικός αυτουργός στις απόπειρες των ανθρωποκτονιών. Οι αστυνομικοί  τώρα  έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλλάβουν τον άνθρωπο που έριξε τις δώδεκα σφαίρες. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχει συλλέξει η αστυνομία, το ραντεβού των θερμοκέφαλων οπαδών των δύο ομά¬δων κλείστηκε από τους δράστες τηλεφωνικά, ενώ στη συμπλοκή φαίνεται πως έλαβαν μέρος και χούλιγκαν που ήρθαν από την Αθήνα, καθώς επίσης και ο γιος ενός αστυνομικού που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου και ο οποίος συνελήφθη τελικά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μετά τη μαφιόζικου τύπου επίθεση στην περιοχή επικράτησε πανικός, ενώ οι δράστες έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα. Όπως εκτιμούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των δραστών και σύντομα θα υπάρ¬ξουν εξελίξεις.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής…

Ανάστατοι δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι κατοικούν στα γύρω σπίτια, από τα πρωτοφανή γεγονότα και τη βαρβαρότητα που έλαβαν χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Οι σταγόνες από τα αίματα που έχουν «ποτίσει» τις πλάκες της πλατείας, αλλά και τη διαδρομή πριν και μετά τη γέφυρα της Καλλιθέας, μαρτυρούν το σκηνικό και το «ραντεβού θανάτου» που έκλεισαν οι χούλιγκαν. Κάτοικοι δήλωσαν ότι δεν έχουν βιώσει ποτέ στο παρελθόν τέτοια γεγονότα, αφού και στο παρελθόν γίνονταν τσακωμοί, αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσει τα πράγματα σε τόσο τραγικό σημείο να χρησιμοποιηθούν δηλαδή όπλα!

Κινδυνεύει να χάσει το πόδι του!
Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους δύο οπαδούς του Παναθηναϊκού που τραυματίστηκαν στα πόδια από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, κατά πάσα πιθανότητα από οδηγούς αυτοκινήτων που τους περίμεναν κρυμμένοι μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της συμπλοκής. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο ένας είχε δεχτεί σφαίρα σε σημείο του ποδιού του, στο οποίο παλιότερα είχαν τοποθετηθεί λάμες. Το δεδομένο αυτό τους υποχρέωσε να ζητήσουν την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κινδύνευε να χάσει το πόδι του, ενώ ο δεύτερος με ένα θλαστικό τραύμα στο γόνατο πήρε εξιτήριο…