ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Τατούλη - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης στις πρόσφατες δηλώσεις Τατούλη σύμφωνα με τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος , «είναι ένας υπαλληλάκος που δεν μπορεί να εκπροσωπεί την κυβέρνηση». Ο αναπληρωτής υπουργός κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Κόρινθο, διαμήνυσε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι ο Τάσος  Αποστολόπουλος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Περιφέρεια, ότι έχει  την δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει και η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας  ότι  πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμικούς ρόλους .Ο αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των αρμοδιοτήτων που δεν έχουν ανατεθεί ακόμα στους αντιπεριφερειάρχες λέγοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έφτιαξε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ   για  να δημιουργήσει  ένα νέο ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ συγκεντρωτικό σύστημα αλλά ένα βαθειά αποκεντρωμένο δημοκρατικό σύστημα.

΄Κοινή η προσπάθεια για το συμφέρον της Κορινθίας΄
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης κατόπιν της συναντήσεώς του με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Γ. Δέδε, το Σάββατο 07 Μαΐου 2011, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Aντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αγαπητό φίλο Γιώργο Δέδε και βεβαίως τον περιφερειακό σύμβουλο, γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκο Πετρόπουλο για την συνάντηση αυτή, για την υποδοχή τους, η οποία υπήρξε θερμή και φιλική όπως πάντα. Κυρίως, όμως,
ευχαριστώ για την ποιότητα της συζήτησής μας και των θεμάτων που αναπτύξαμε κατά τη συνάντηση αυτή.  Είχα την ευκαιρία να ακούσω από τον Γιώργο Δέδε το σχεδιασμό του για την Κορινθία. Συζητήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα του νομού, η υλοποίηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει και μπόρεσα να διαπιστώσω πως γίνεται ένα σημαντικό έργο. Πολλά από τα θέματα  έχουν μπει στην τελική ευθεία επίλυσης τους και σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι να  προβούμε σε ανακοινώσεις. Είμαι εδώ, με την διπλή μου ιδιότητα, ως Υπουργός και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και ως βουλευτής Κορινθίας για να επιβεβαιώσω την αμέριστη στήριξη, αλληλεγγύη, συμπαράσταση και συμπαράταξη  στον  Γιώργου Δέδε,  στους περιφερειακούς συμβούλους, στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε και καταβάλλουν πρωτίστως εκείνοι, λόγω του θεσμικού τους ρόλου, για να αναδείξουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μοντέλο ανάπτυξης  σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό να αναπτύξουμε και την Κορινθία μας με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Παρά την κρισιμότητα των περιστάσεων, παρά την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, πιστεύουμε πως έχοντας ως προσανατολισμό μας το θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε κάποια θέματα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος. Υπάρχει το όραμα, υπάρχει ο σχεδιασμός, υπάρχει η πολιτική και τεχνοκρατική εμπειρία σε επίπεδο Αντιπεριφέρειας Κορινθίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.  Η Κυβέρνησή μας πήρε μια ιστορική απόφαση να προχωρήσει σε μια θεσμική επανάσταση, παρά την
δύσκολη συγκυρία. Προχώρησε στην αποκέντρωση με έργα και πράξεις. Για να δημιουργήσουμε μια νέα αρχιτεκτονική για την Ελλάδα του 21ου  αιώνα. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος μας είναι να βαθαίνουμε την αποκέντρωση κι όχι να συμβάλλουμε στην υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων. Ο Καλλικράτης ευνοεί την αποσυγκέντρωση, ευνοεί την αποκέντρωση, ευνοεί τους πολίτες μέσα από τις πολιτικές, που θα πρέπει να ασκούνται προς όφελος τους ,για την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών. Δεν κάναμε τον Καλλικράτη για να δημιουργήσουμε ένα νέο «Φαραωνικό» συγκεντρωτικό σύστημα, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα βαθιά αποκεντρωμένο και δημοκρατικό σύστημα. Και αυτό το εννοούμε πολιτικά και θα το υπερασπιζόμαστε ως Κυβέρνηση την επόμενη περίοδο. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την δουλειά που γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Θέλω να εκφράσω την ετοιμότητά μου, την πολιτική διαθεσιμότητά μου για όλα τα ζητήματα που συνδέονται με αρμοδιότητες της Κεντρικής Κυβέρνησης, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η λαϊκή εντολή και προς εμένα ως βουλευτή και ως Υπουργό αλλά και του Γιώργου Δέδε. Αυτή είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές.»

΄Ο Τάσος Αποστολόπουλος είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης΄

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα όσα καταλόγισε στον Τάσο Αποστολόπουλο, Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «διορισμένο υπαλληλάκο», ο κύριος Μπεγλίτης είπε:  «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι μέρος της δημοκρατικής νομιμότητας και του νέου θεσμικού συστήματος που δημιούργησε ο «Καλλικράτης». Ο κύριος Αποστολόπουλος είναι εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε  τους διακριτούς θεσμικούς  ρόλους. Πρέπει μέσα από αμοιβαίο σεβασμό, διάλογο και συνεργασία να λύνονται τα όποια προβλήματα. Δεν βοηθάει ο ρητορικός ή ο καταγγελτικός λόγος. Γιατί και ο κύριος Αποστολόπουλος έχει νομιμοποίηση, έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει η Κυβέρνηση μας». 

Π. Τατούλης: Απρεπές να παρεμβαίνουν οι υπουργοί στην Περιφέρεια
«Σηκώνοντας το γάντι» χθες και αμέσως μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης ανέφερε ότι «Είναι απρεπές να παρεμβαίνουν οι υπουργοί στην περιφέρεια Πελοποννήσου.... Οι κύριοι υπουργοί να αφήσουν τους χαρακτηρισμούς και να κοιτάξουν να ανταποκριθούν στην δουλειά που τους έχει αναθέσει η χώρα και ο λαός"...!!». Στο θέμα αναμένεται σίγουρα συνέχεια, αφού μάλλον…μόλις τώρα ανοίγει για τα καλά!!