Με αρκετά νέα ο Τατούλης στην Κόρινθο

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στην Κόρινθο βρέθηκε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο ίδιος μετέβη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε χθες το πρωί όπου και οι δύο άνδρες συζήτησαν τα σημεία του κοινού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Κορινθίας και την ανάδειξη του ρόλου της ως πύλη για όλη την Περιφέρεια. Σε δηλώσεις του μετά την συζήτηση του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Δέδες τόνισε ότι οι επισκέψεις αυτές αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας για την Κορινθία αλλά και την μετάβαση στην περίοδο της δράσης με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο ίδιος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η συγκυρία είναι δύσκολη για τη χώρα η Πελοπόννησος και η Κορινθία μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο κ. Τατούλης από πλευράς του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κορινθία προκειμένου να αναδειχθεί στον σημαντικό της ρόλο ως πύλη για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπός των συχνών του επισκέψεων είναι από κοινού με τον κ. Δέδε να μπορέσουν να επισπευθούν απαραίτητες διαδικασίες για την επίτευξη του κοινού στόχου της ανάπτυξης της Κορινθίας.
 
Για τον Ασωπό…
Ιδιαίτερης σημασίας όμως, ήταν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και το επίσης μεγάλο θέμα της κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού. Σχετικά με τον Ασωπό ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έλαβε τηλεφωνικά τη διαβεβαίωση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή όλων των πολιτών, οι περιουσίες των οποίων έχουν απαλλοτριωθεί στα πλαίσια του έργου του φράγματος στον Ασωπό, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Κορινθίων Α. Πνευματικό. Ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζοντας θετικό βήμα την τελευταία αυτή εξέλιξη, τόνισε ότι με την επίλυση του συγκεκριμένου διαδικαστικού προβλήματος, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή της Κορινθίας.
 
Για το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων…
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε παράλληλα και στο σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο ήταν και το κεντρικό θέμα της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Κορινθίων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη, ο περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως πρότυπος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και πρόκειται να χρησιμεύσει ως μοντέλο για τους αντίστοιχους σχεδιασμούς των υπολοίπων περιφερειών της χώρας. Όπως δήλωσε ο ίδιος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αλληλέγγυα ως προς τις δράσεις του Δήμου Κορινθίων αναφορικά με τον εξοπλισμό του σε τεχνολογίες κομποστοποίησης που θα εγκατασταθούν σε χώρο εντός των ορίων του νέου Δήμου Κορινθίων, όπως λίγο νωρίτερα είχε πει και ο Δήμαρχος, ενώ παράλληλα συνεχίζει την διαβούλευση μέσω της οποίας βρίσκει τρόπους να ξεπερνά τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.